Banker snart tvungna att säga till när bolånerabbaten tas bort

Banker snart tvungna att säga till när bolånerabbaten tas bort

SVT rapporterade nyligen om Finansinspektionens beslut kring nya regler som innebär att banker nu är skyldiga att meddela sina kunder när deras bolånerabatt försvinner. Vi förklarar vad det innebär och hur Zlantar kan hjälpa dig!

Banker snart tvungna att säga till när bolånerabbaten tas bort 

SVT rapporterade nyligen om Finansinspektionens beslut kring nya regler som innebär att banker nu är skyldiga att meddela sina kunder när deras bolånerabatt försvinner. 

Tidigare har många kunder inte varit medvetna om när ränterabatter löper ut, vilket kan leda till plötsligt högre bolånekostnader. 

För konsumenter innebär detta inte bara en ökad transparens, utan också en möjlighet att ta kontroll över sin ekonomi och undvika plötsliga kostnadsökningar som kan påverka hushållsbudgeten negativt. 

Många gånger är det små förändringar i räntan som kan ha stor inverkan på månadskostnaderna, särskilt i tider av höga räntor.

Zlantar – Ditt verktyg för att hålla koll på bolån och dina kostnader

Med Zlantar får du ännu bättre koll på din privatekonomi. Förutom att appen hjälper dig att följa dina utgifter och hålla budget, får du också notiser om viktiga förändringar, inklusive prisändringar på dina lån och andra finansiella produkter. Zlantar kan synkroniseras med dina bankkonton och kreditkort, vilket innebär att du kan övervaka räntor, låneavtal och specifika kostnader i realtid.

Genom denna funktion hjälper Zlantar dig att fatta smarta beslut – oavsett om det handlar om att förhandla om räntan med din bank eller att leta efter bättre lånevillkor hos andra aktörer. På så sätt undviker du oväntade kostnadsökningar och kan spara pengar!

Ladda ner appen Zlantar idag! 

Related Posts